Barcelona

De beste aanbieders voor Barcelona
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Vliegtickets.nl
Bekijken
3
Vliegwinkel
Bekijken
4
Prijsvrij
Bekijken
5
Effeweg
Bekijken
6
VakantieXperts
Bekijken
7
Kras
Bekijken

Barcelona

Het is niet de hoofdstad van Spanje, maar wellicht toch nog bekender dan Madrid: Barcelona. Komt het door de perfecte ligging aan de Middellandse Zee, door de prachtige cultuur, of is het toch dankzij het geweldige eten? In ieder geval heeft deze miljoenenstad alles te bieden wat je in een vakantiebestemming zoekt!

Zon, zee, strand

Barcelona ligt aan zee, waardoor je letterlijk tussen het winkelen door even kunt afkoelen in het nooit koude water van de Middellandse Zee. Het stuk strand pal voor de stad Barcelona is wel wat smal, dus vooral in de twee zomermaanden kan het lastig zijn om hier een plekje te bemachtigen. Wanneer je echter wat verder doorloopt, of gewoon wat geluk hebt, is dat geen enkel probleem en zul je al snel een mooie plek vinden.
Smeer je wel goed in, want je verbrandt snel!

Cultuur in Barcelona

Barcelona staat bomvol cultuur. Natuurlijk de gebouwen die door Gaudí zijn ontworpen, inclusief de bekende kathedraal Sagrada Familia, maar ook Barcelona’s eigen Arc de Triomf en vele andere prachtige oude gebouwen, musea en parken. Voor iedereen die van geschiedenis of musea houdt is er in Barcelona voldoende te beleven!
Shoppen

Ook als shopaholic kom je goed aan je trekken in Barcelona. De stad heeft een van de grootste winkelcentra, en ook buiten het centrum zul je nog voldoende shopgelegenheden aantreffen. Je vindt er eigenlijk allerlei soorten winkels; van kleding tot kitscherige souvenirs, van aardewerk tot gespecialiseerde muziekwinkels, en nog tal van andere speciaalzaken. Uiteraard ontbreken de grote vestigingen van de Spaanse merken Zara en Mango niet in Barcelona.

Uitgaan in Barcelona

Lekker uitgaan na een dagje shoppen of zwemmen? Dat kan natuurlijk ook! De stad heeft een erg gevarieerd en uitgebreid nachtleven dat over de hele stad is verspreid. De bekendere wijken staan bomvol discotheken, kroegen en bars. Voor de echte toeristen is zijn er nog een aantal discotheken rond La Rambla, maar voor iedereen die wat geld wil besparen en wat meer onder de locals wil zijn, is het aan te raden wat verder de stad in te trekken.

Heerlijk eten in Barcelona

In heel Spanje eten ze vier keer per dag, en dat zie je ook terug in het aantal restaurantjes. Daar zijn er namelijk honderden van in Barcelona. Vrijwel alle internationale keukens zul je er vinden, maar het gros biedt vooral gerechten uit de mediterrane keuken aan, waar de locals ook het meeste uit eten. Er zijn wat invloeden uit Frankrijk en Italië te ontwaren, wat maakt dat ook het culinaire gedeelte van de stad erg gevarieerd is. De restaurantjes zul je overal in de stad wel vinden.

Bereikbaarheid

Omdat Barcelona een populaire bestemming is, zijn er veel vliegtuigmaatschappijen die vanaf Nederland naar Barcelona El Prat Airport (BCN) vliegen. In iets meer dan 2 uur kom je aan op je bestemming: vliegveld Barcelona. Eenmaal aangekomen zul je de Barcelona Bus moeten nemen om in het centrum van de stad Barcelona aan te komen. Dit is de enige manier (op de taxi na) om vanaf Barcelona Airport de stad in te komen.

Een andere optie is om per bus te vertrekken. Je bent dan wat goedkoper uit, maar zit dan al snel 24 uur in de bus, en dat is ook geen pretje. Andere opties zijn om met de auto te vertrekken of per trein te gaan, maar het hangt natuurlijk volledig van je eigen wensen, budget en gewenste vakantie af wat de beste optie voor jou is.
In ieder geval zijn er mogelijkheden genoeg om een paar dagen de heerlijke sfeer in deze prachtige mediterrane stad te proeven!

Barcelona activiteiten

Camp Nou Barcelona
De echte voetballiefhebber kent Camp Nou Barcelona vast wel. Het is immers de thuisbasis...
Montjuïc Barcelona
De Montjuïc Barcelona is een heuvel die je pal naast Barcelona zult aantreffen. Vanaf d...
Park Güell Barcelona
Barcelona kent vele parken, maar een van de mooiste is misschien wel Park Güell Barcelo...
Sagrada Familia Barcelona
We kennen waarschijnlijk allemaal Antoni Gaudí wel, de man van de smeltende klokken. De...
La Rambla Barcelona
La Rambla Barcelona is de bekendste straat van Barcelona. Langs de ruim 1200 meter lang...