Antwerpen

De beste aanbieders voor Antwerpen
1
Vakantiediscounter
Bekijken
2
Prijsvrij
Bekijken
3
Effeweg
Bekijken
4
Tjingo
Bekijken
5
VakantieXperts
Bekijken
6
Hotelspecials
Bekijken
7
Kras
Bekijken

Antwerpen

Antwerpen is een gezellige Vlaamse stad voor een weekendje weg of een dagje uit. Vanaf Utrecht rij je in slechts 1,5 uur naar de Vlaamse hoofdstad in België. De stad staat bekend om de kunstenaar Rubens en het slijpen van de Diamant. Daarnaast kan je in de stad genieten van de bijzondere architectuur en uiteraard de diverse bezienswaardigheden. Kortom er is genoeg te doen om een heel weekend te vullen met een bezoek aan Antwerpen. Wij laten je graag even de mooiste plekjes zien zodat je een idee hebt wat je kan verwachten van deze bijzondere stad.

Winkelen in Antwerpen.

Winkelen in Antwerpen is absoluut geen enkel probleem dankzij het grote aanbod aan winkels in het centrum van de stad. Ontdek bekende mode winkels aan de Meir of breng een bezoekje aan het mooiste winkelcentrum van België “de Stadsfeestzaal”. In de winkelstraten vindt je bekende merken zoals Espirt, Rituals en kleine boetiekjes. Belgische winkels mogen natuurlijk ook niet ontbreken zoals het warenhuis “La Galleria”. Dit warenhuis is vergelijkbaar met de Bijenkorf in Amsterdam en huisvest werkelijk alle bekende merken onder één dak. Je kan hier terecht voor de nieuwste kleding tot accessoires voor in huis. Ontdek het zelf tijdens een bezoekje aan de stad Antwerpen.

De vogeltjesmarkt.

Misschien wel één van de meest unieke plekken om te gaan winkelen in Antwerpen is de vogeltjesmarkt. De markt is al ontstaan in de 16e eeuw waarbij er vooral veel gehandeld werd in pluimvee. Sinds 1912 is de markt verplaatst van de Meir naar de Oude Vaartplaats en kon de markt verder worden uitgebreid. Naast pluimvee wordt er nu ook kleding, antiek en voedsel verkocht op de grootste markt van België. Een groot deel van de bezoekers aan de markt bestaat uit Nederlanders waarbij de markt zeer geliefd is. Vroeger werden er ook redelijk veel honden en katten verkocht op de vogeltjesmarkt. Vandaag de dag is dit verboden, maar rondom de markt heen zijn nog wel kraampjes met honden en katten te vinden.

Het historische centrum van Antwerpen.

Antwerpen is op zichzelf eigenlijk al één grote bezienswaardigheid. De stad is namelijk voorzien van een historisch centrum met een prachtige architectuur uit de oudheid. Verschillende stijlen zijn terug te vinden en tijdens een middagje winkelen kom je automatisch langs de mooiste gebouwen van de stad. Neem bijvoorbeeld het oude stadhuis van Antwerpen dat zelfs op de UNESCO werelderfgoedlijst staat. Het gebouw staat aan de grote markt waar het omringt wordt met nog meer prachtige gebouwen. Of wat dacht je van het kasteel “Het Steen”? Dit prachtige kasteel uit de Middeleeuwen speelt regelmatig een hoofdrol in o.a. de Suske & Whiske strips.

Diamanten.

Eén van de grootste producenten van diamanten is al eeuwenlang Antwerpen. Ongeveer 8 van de 10 diamanten zijn ooit in deze stad geslepen of verkocht. Jaarlijks wordt er een omzet gedraaid van 23 miljard in de handel van diamanten in de stad. De specialisten in de diamantenhandel zijn vooral van Joodse afkomst. Dit is de reden dat je het beste op zondag een diamantenring kan gaan kopen. Op zaterdag is het namelijk een rustdag. De meeste juweliers zijn natuurlijk te vinden in de diamantenbuurt. Eventueel is het leuk om een bezoekje te brengen aan het Diamantmuseum om alles te leren over het slijpen van de diamant.

Antwerpen activiteiten

Fotomuseum Antwerpen
Als je een liefhebber bent van fotografie dan mag je het fotomuseum Antwerpen niet overs...
Kerstmarkt Antwerpen
Ieder jaar wordt in het centrum een gezellige kerstmarkt Antwerpen gehouden. De kerstmar...
Dierentuin Antwerpen
Dierentuin Antwerpen is de oudste dierentuin van België en heeft een naam hoog te houde...
Vogeltjesmarkt Antwerpen
De vogeltjesmarkt Antwerpen is in wijde omstreken beroemd. De markt vindt al plaats sind...
MAS Antwerpen
Echt kennismaken met Antwerpen dat kan bij de MAS Antwerpen. Een afkorting voor het muse...

Antwerpen op de kaart

Weer Antwerpen
Waarom kom jij in Antwerpen?
Winkelen
1
Eten & drinken
1
Cultuur
1
Bezienswaardigheden
1
Musea
0
Geschiedenis
0
Ontspanning
1
Leuk om te weten over Antwerpen
Helaas zijn er geen berichten voor Antwerpen